top of page

Passie

 

Passie in iedere ademhaling

in iedere actie die je onderneemt

liefde voor het leven

het moment en style

wees jezelf dan blijf je gezond

luister, kijk en hou je mond

geniet van familie en vrienden 

ze zijn overal en deel met ze, speel met ze

respecteer alles wat leeft of dood is 

er bestaat geen goed of fout

wel bedreigingen, die je mag pareren

en zeker kansen

leef deel ervaar geniet

 

Its Your Show

-Mike-

.

   Nog iets om te delen:

 

 

Het lijkt wel alsof er de laatste tijd vergeten wordt dat wij als mensheid aangekomen zijn op een punt. 

Een punt op de tijdslijn van de cirkel van het universum waarin er een overdaad heerst. Oorlogen zijn. Migraties. Verdeeldheid. Enz.

 

   H A L L O

    Wake Up!

 

Ga weer genieten van het nú alstublieft. 

En weet dat kranten/journaal/algemene media de energie sturen omdat wij vergeten dat we een keuze hebben. Wij láten ons sturen. Kijk, dat dit soort informatie ons bereikt is al erg genoeg en onvermijdelijk. Echter, wat we met deze informatie doen is een ieder zijn of haar eigen keuze. 

 

Dat wetende, kan je (als je dit wil en je best ervoor doet....echt je best!) als je naar het huidige moment kijk goed leven. 

Kijk om je heen, nu. Wat zie je? Kantoor? Woonkamer? School? Tram? AirPort? Showroom? Shop? Auto? Koffie? Koek? Brood? Koelkast vol? Droog? Warm? Leuke mensen? 

Ik weet dat het meerendeel van de mensen die dit leest één van die dingen om zich heen ziet, in het nú. Niks aan de hand dus, nu. Heerlijk toch! Alles is er! Het is nú dus goed. 

Lekker pauze vieren over 5 min! Uiteraard staat de wereld in brand, uiteraard zijn er uitzonderingen. Laten we daar nou niet zo verbaasd over doen. 

Haat kan alleen verdreven worden door liefde. 

People alsjeblieft wake up en kijk om je heen. Leer van je fouten. En laten we (zolang het nog kan) genieten van de fantastische omgeving waarin wij ons begeven. 

Als we gaan dan gaan we met z'n allen. Als het huidige moment het mooiste moment is wat je je kan wensen, is ook dat (de dood) een eitje. We weten toch dat het een vergankelijk leven is, laten we ook daar dan niet zo moeilijk over doen. 

Accepteer dat wat het nu is en laat je eigen ster stralen. Deel dit. Met iedereen. Niet alleen hier op #socialmedia maar gewoon iedere minuut van je leven, iedere dag. Kap met zeiken, rol je mouwen op en start a revolution with yourself. Maak mensen blij. Iedereen. Jeeeee....we leven!

-Mike-

.

Soms....of eigenlijk best vaak, de laatste tijd, lijkt het wel alsof de angst regeert. 

 

Jammer, als je weet dat deze angst gereg(íss)eerd is. Een vooropgezet plannetje van een conservatieve groep hele bange medemensen die het eigenbelang en ego hoog in het vaandel hebben staan en graag verder gaan (tegen de natuurlijke stroom in) zoals de mens het altijd gedaan heeft. Neem het ze niet kwalijk, het gaat vaak ook onbewust volgens mij. Echter. Logischerwijs, wordt (helaas) misbruik gemaakt van onwetendheid, angst en macht. 

De bal is ook goed in de voeten aangespeeld overigens. De kans is gecreëerd er is (nog) draagvlak voor het huidige "pluche". 

Ik leef al enige jaren in balans en merk dat veel mensen een beetje hulp kunnen gebruiken om dit voor jezelf op een rijtje te krijgen. Vandaar, ik schrijf graag. Dus waarom niet.

 

Ik heb een paar ideetjes:

 

-wordt je bewust van het consumptief gedag, en vraag je af wat de échte waardes van jou leven zitten. Waar gaat je hart sneller van kloppen? Passie! LEVEN! Liefde. Vergeet daarbij niet, dat je als je dood gaat, je niets meeneemt van al dat gekochte en verworven materialisme. Fijn! (Deze realisatie heeft mij een stap verder geholpen, richting balans in het leven)

 

-de waardes van het geld onder de loep nemen en het gedrag van corrupte lieden en machtsmisbruikers voor jezelf uitbannen, uitlachen en deze energie omzetten in "positief vergelijkbare gemakken" . Zie o.a. International Bitcoin en andere alternatieve projecten.

 

-herken waar je bent. Herken het nu.

Ik vind dat wij goed zitten, hier in West Europa. Volgens mij zijn aanslagen van alle tijden. Dus niet zo bang zijn lijkt mij! Nergens voor nodig. Of zijn we de IRA vergeten? En Franco tot 1975 in Spanje? 40/50 jaar terug. Of Berlijn, de muur? Is dus niet zó lang geleden.

 

Andere mensen die op andere plekken op onze mooie wereld wonen, denken in 80% van de gevallen hetzelfde over de plek waar ze wonen ondanks het verleden. Ze leven hun leven. 

En ervaren, vinden of zoeken balans en acceptatie van "dat wat het is". 

Wij vinden het gek als mensen in Azië levende (echt!!!!) baby-muisjes eten, in India hebben echt maar heel weinig mensen begrip voor onze westerse omgangsvormen met (daar heilige) koeien. Denk je dat ze in Rusland begrijpen dat hier het homo huwelijk en de GayPride gevierd worden?? Allemaal dus vanuit het eigen perspectief. Allemaal geconditioneerd. Over de hele wereld, in ieder haarvat van ieder mens. 

Redelijk naïef om te denken dat daar een "oplossing" voor gaat komen. De oplossing zit dus in jezelf. Hoe ga jij om met je omgeving? Hoe voel je je? Ben je  in balans? Geniet je?

Zo niet kan alleen jij daar iets aan veranderen. Ik zou ook niet teveel van de dingen/mensen/situaties om je heen verwachten, dit omdat verwachtingen de bron zijn voor teleurstellingen. Je zal het dus zelf moeten doen. Natuurlijk brengt het leven positieve én negatieve ervaringen. Licht en donker. Zoet en zout. Vrede en oorlog. Bladibla.

 

Laten we over passie praten

Laten we het leven vieren

Laten we respecteren

Laten we leren

Laten we delen 

Laten we ons op het positieve focussen

Laten we realistisch zijn

Laten we in het nu leven

Laten we het verleden laten rusten

Laten we dromen over morgen

Laten we alles op alles zetten 

Laten we liefhebben

Laten we stoppen met oorlog

 

Zoals in Japan.

 

In Japan hebben ze geen leger. Omdat ze daar niet geloven in oorlog. Omdat ze daar hun bést voor doen. Omdat ze daarvoor strijden en demonstreren (Artikel 9).

Kunnen we misschien naast de mooie denim doeken, het rijke VOC verleden en de heerlijke sushi gewoon wéér wat van ze leren.

-Mike-

.

 

Als je er later op terug kijkt en je kan er om lachen

 

dan kan je er net zo goed meteen al om lachen

 

 

-Mike-

.

Met z’n alle in de file de ratrace op je hielen, sociale verwachtingen groeien het kapitalisme zal bloeien en floreren volgens de overheidsheren

In dure pakken vult men zakken, zonder écht aan te pakken

Vakkenvullers worden zakkenvullers in een succesvol systeem

THANX BUT NO

De waarheid zit in liefde en delen, met de vele die er zijn, delen doet geen pijn maar wordt fijn

Alles wat je geeft krijg je terug, vaak met een omweg, de wakkere hebben dit al door, voor andere klinkt dit nieuw in het oor, maar

Vertelde je oma al niet: 'Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.'

Vergeten zeker?

-Mike-

.

Omdat het een vergankelijk leven is en ik me bewust ben van mijn zijn, schrijf ik

Vertel ik verhalen

Oude verhalen en nieuwe verhalen

Dat het er uiteindelijk niets toe doet is de kern

-Mike-

.

WAT IS DE NEDERLANDSE 

CULTUUR?

Dat is een heel actuele vraag in de media tegenwoordig

Terwijl wij vanuit vele buitenlanden worden gezien als een verloren landje waarin een ieder op klompen met de trekschuit naar onze molens beweegt om het water weg te pompen en graan te malen 

Roken wij ons gek aan de marihuana en gaan de xtc pillen met containers tegelijk de havens uit, dat is de Hollandse cultuur hé

Met een glimlach wuiven wij deze kritiek weg en heet de enige echt diep gewortelde cultuur bepalende saus die dagelijks over Nederland heen gegoten wordt 

CALVINISME

-Mike-

.

Waar kan waar dan ook waar zijn, het maakt niet uit wat je ervan maakt

De waarde van de waarheid laat zich niet in twijfel trekken of betwisten

Nimmer zal de waarde van de waarheid dalen

De waarde van liefde is onschatbaar en wordt waardevoller met ieder moment 

De waarde van passie zo ook

Passie legt de basis, voor wie de vraag is

Wat is de waarde van mijn leven hier op een planeet die is aan het beven vol met mensen die streven naar een beter leven en ondertussen de hoop opgeven, omdat ze onderuit gaan in een onmogelijk streven

Streven naar bezit van grote waarde, een fiets een huis en als uiteindelijk summum een stuk grond, een stuk moederaarde 

Terwijl een helder oog al zag dat de aarde één is, één met jou, één met mij

En zo krijgt bezit en een stuk aarde spontaan andere waarde

Vandaar dat ik deze gedachte en wijsheid laat varen en mezelf tijdens het bedaren realiseer dat verbazing ongepast is

Omdat ik het me zo goed kan voorstellen

-Mike-

.

Zakken zakken zakken

Totdat je van de honger niet meer kan kakken

Sandalen in plaats van hoge hakken en

Met lege zakken

Maar zonder te knakken

Doorpakken

-Mike-

.

  • Weiß Instagram Icon
  • Facebook Clean
bottom of page